Bliv medlem af Facebookgruppen Fri for Blærebetændelse og få støtte fra andre i samme situation »

20% af urindyrkninger viser falsk negativt resultat

Urindyrkning for blærebetændelse er ofte fejlbehæftetHar du også oplevet at sidde hos lægen med alle tegn på blærebetændelse og få at vide at der “ikke er noget at se på urindyrkningen”?
Og måske oven i købet få at vide at det må være noget psykisk?
Nu kommer der endelig en videnskabelig forklaring på fænomenet.

De almindelige urindyrkninger er ikke gode nok

En engelsk undersøgelse fra 2017 viser, iflg. The Guardian, at hver 5. kvinde, som får sin urin undersøgt for bakterier, vil få et falsk negativt resultat.

I undersøgelsen undersøgte man 220 kvinder som opsøgte deres læge med tegn på urinvejsinfektion. Standarddyrkningen gav kun positivt resultat for 81% af prøverne. Men en ny teknik, som bruger en DNA test til at finde små rester af bakterier i urinen, fandt, at der var positivt resultat for 98% af kvinderne. Samtidig undersøgte man 86 raske kvinders urin – og for dem var det positive tal kun 10%. Hvilket viser at de positive resultater ikke bare skyldtes smårester af bakterier, som alle går rundt med, uden at det fører til blærebetændelse.

Den nye DNA testmetode er desværre ikke tilgængelig i Danmark endnu, men det amerikanske firma Microgendx.com udfører prøverne, også hvis du bor uden for USA.

Se mere her: https://microgendx.com/

Se hele artiklen fra The Guardian her

Se selve undersøgelsen her