Bliv medlem af Facebookgruppen Fri for Blærebetændelse og få støtte fra andre i samme situation »

Hormoner og slimhinder

Hormonekspert Sally Walker giver dig tre gode råd til at styrke dine slimhinder, så du undgår blærebetændelse.Af: Sally Walker, Fysioterapeut og Hormonekspert

Gentagne blærebetændelse er et resultat af et svækket immunforsvar. Skedens immunforsvar er sammensat af forskellige faktorer bl.a. skedens pH værdi (surhedsgraden) hvor skedens pH skal helst være under 4.5, dvs. rimelig syre. Et pH over 4.5 vil skabe det perfekte miljø for vækst af usunde bakterier og dermed øge risiko for et hav af infektioner, heriblandt blærebetændelse.

De fleste kvinder jeg hjælper er præ-overgang, overgang eller efter overgang, en tid hvor østrogenniveauer er svingende og ustabile og tilsidst manglende. Østrogen har mange jobs, men relateret til skeden er den ansvarlig for at opretholde det sure miljø, og derfor er lokal påførelse af østrogen som creme, gel eller stikpiller essentiel.

Tre gode råd fra Sally Walker

  • Få målt dit østrogenniveau: hvis det er på den lavere side brug østrogen i skeden,
  • Pas på alt der løfter pH værdien i skeden, såsom sæbe, ubeskyttet sex, antibiotika,
  • Brug probiotika

Om Sally Walker

Sally Walker er engelsk uddannet Fysioterapeut, Akupunktør, Hormonekspert, Ernæringsvejleder, Certificeret Stress og Life Coach med mere end 35 års erfaring. Hun er bosat på Lanzarote hvor hun har sin daglig gang på Club La Santa og er regelmæssig i Denmark for at holde foredrag og kurser.  Hun har skrevet bogen ”Beauty Foods” sammen Laura Bonné, og flere e-bøger ”Livet er sødt – sukker sandheder, misforståelse og afhængighed”, ”Den lille røde bog om sundhed” og ”Goodlife Nutrition”.

Læs mere om Sally Walker her