Bliv medlem af Facebookgruppen Fri for Blærebetændelse og få støtte fra andre i samme situation »

Biopat Josephine Larsen: Lyt til kroppens sprog

Mit arbejde har sit fundament i et holistisk perspektiv, så når en kvinde med gentagne blærebetændelser opsøger mig for hjælp vil processerne omkring dem undersøges både fysisk, følelsesmæssigt, mentalt og udfra de iboende livskræfter.

De første skridt kunne være at fordybe sig i følgende:
  1. Tiden omkring da første blærebetændelse begyndte
  2. Kvinden’s sygdoms historik
  3. Kvinden’s liv her og nu for at lokalisere hvor kroppen har tab af ressourcer.

Vejen til at blive fri af gentagne blærebetændelser er individuelt fra kvinde til kvinde afhængig af svarene på ovenstående. Den røde tråd skal findes til at forstå og til at få svar på hvorfor kroppen udvikler det, hvad der nærer det til gentagelse og hvordan livskraften i blæren kan genetableres.

Josephine Larsens 3 bedste råd

  • Styrk dine slimhinder med urter og næringsstoffer
  • Detox kroppens historik omkring blærebetændelse
  • Nær dit kvindeliv og lyt til kroppens sprog

Eksempel på patienthistorie:

En kvinde opsøgte mig et par år efter en traumatisk gynækologisk operation, som efterfølgende havde givet hende hyppige blærebetændelser og stærke menstruationssmerter.

Den første tid arbejdede vi med at forløse kroppen for traumet og de spændinger nervesystemet var fanget i med kropsøvelser, kinesiologi, og indre fordybelse i kroppens sprog og signaler. Som kroppen fik hvile og blev fri af at være “på vagt” fik den ressourcer nok til, at jeg kunne igangsatte udrensning af anæstesi fra operationen, al den smertestillende medicin som var blevet brugt i årevis til, at holde smerterne i skak, og al den antibiotika hun havde brugt hver gang der var blærebetændelse. Til det brugte jeg urter og homøopatisk medicin.

Derefter arbejdede vi med at opbygge blærens og underlivets kraft med underlivsdamp, vitaminer, probiotika, mad og urter. Når traumer skaber senfølger tager det tid for kroppen førend, at den lander i tryghed og tillid.

Under hele forløbet arbejdede vi med, at hun lærte at spore tegn på ubalancer, eller reaktioner på hændelser i livet, som ville igangsætte kroppens beredskab. Så hun istedet kunne hun møde det med kærlig opmærksomhed og give den det, den havde brug for. Det opbyggede en dybere kontakt til at hun kunne forstå hendes krops sprog og signaler, og til at tage ejerskab af, at kroppen er hendes vigtigste sparringspartner og vejviser i samarbejde med hovedet.

Ved at hun lærte at lytte og drage omsorg kunne hun selv kurere fx. tegn på blærebetændelse og tage det i opløbet. Og dermed blive fri af at bruge medicin og af det stoppe den fysiske gentagelse, der kommer af at lukke symptomer med medicin fremfor, at arbejde med årsagen bag.

Om Josephine Larsen

Josephine Larsen er biopat, kinesiolog og coach med praksis i København. Hun har specialiseret sig i holistisk sundhed, livskraft og fertilitet for kvinder.

Læs mere om Josephine Larsen her